Ajar anak computer programming

Assalamualaikum wbt,   Lama tidak menulis. Mengurus anak kadang-kadang memang tiada masa utk perkara lain. [...]

Kepimpinan

ANAK-ANAK SYURGA Selesai sesi pagi kami, anak-anak mandi dan saya mula menggosok. Terdengar umar selaku [...]

Bahan Rujukan

SHARING BAHAN RUJUKAN YANG DIGUNAKAN Kerana ramai yang pm bertanyakan buku-buku yang pernah saya post [...]

Delisa

CERITA KISAH HIDUP “Ummi, kalau kita solat khusyu’..Allah jaga kita kan?” “Bestkan solat jemaah sama-sama [...]

Kisah anak type 2

AL KISAH ANAK TYPE 2 Umar anak type 2 dominan mixed with secondary type 1. [...]

Cupcakes

Bila duduk rumah, anak-anak nak mengunyah je..asyik lapar sampai ummi pun dah buntu nak bagi [...]

Awan

“Ummi..ummi…tengok awan ni..nampak tak macam tiger chasing chicken?” “Errrr..emm..mcm tak nampak pun..” Tahap imaginasi ummi [...]

Mini Kebun

Aktiviti baru kami adalah menjaga pokok Cili. Objektif: 1. BelajarĀ tentang tumbuhan (sains) 2. memupuk rasa [...]

ADA APA DENGAN KEGAGALAN?

Hati saya sayu melihat gambar anakanda berdua menunggu orang datang membeli airnya. Allah, kasihan. Bukan [...]

Motor Halus (Fine Motor)

MasyaAllah..anak-anak sangat gembira dapat hadiah dari little caliph! Thank you little caliph! Dapat- dapat je [...]